Intretinerea            Conditiile ambientale, respectiv umiditatea din aer si temperatura, sunt strans legate de o corecta intretinere a parchetului. Astfel, parametrii normali ai umiditatii din aer sunt intre 40%-60%, iar temperatura  trebuie sa nu fie mai mare de 25ºC, evitandu-se variatiile bruste ale acesteia.
            Recomandam :

  1. Curatarea regulata a parchetului, folosind o matura sau un aspirator, pentru indepartarea prafului sau a pietricelelor aduse accidental si care pot zgaria suprafata.
  2. Curatarea la diferite intervale ( lunar) cu solutii de intretinere compatibile cu lacul / uleiul aplicat pe parchet.
  3. Aplicarea discurilor de pasla protectoare sub picioarele meselor si scaunelor.

            Nu recomandam :

  1. Spalarea cu apa din abundenta a parchetului ; apa este cel mai mare dusman al pardoselilor lemnoase. Se poate ajunge, in cel mai nefericit caz, la compromiterea lucrarii.In cazul in care ati varsat apa pe parchet, stergeti imediat cu un burete sau cu un alt material absorbant, incepand de la margini inspre centru, pentru a evita propagarea apei.
  2. Nu folositi detergenti agresivi.
  3. Nu deplasati mobile grele, fara a le ridica in prealabil de pe parchet. Riscul aparitiei zgarieturilor e ridicat.

            Recomandare generala :
            Soarele, razele ultraviolete afecteaza orice material organic, deci, in consecinta, si lemnul. Expunerea prelungita la lumina Soarelui va aduce implacabil o schimbare a nuantei parchetului, indiferent de esenta de lemn sau de lacul / uleiul aplicat. Unele tipuri de lemn se decoloreaza, altele, precum ciresul sau stejarul, tind sa se coloreze.

De aceea, pentru diminuarea acestor neplaceri, sfatul nostru este sa protejati parchetul de razele ultraviolete cu ajutorul perdelelor, draperiilor sau al jaluzelelor.